• HOME
  • MANAGEMENT
  • PUBLISHING
  • CONTACT

ANNA BERGENDAHL

image ID 9826a7b6 c771 4156 fad6 ba52ae058625 (1)

Anna Bergendahl

Anna Bergendahl är 32 år och har redan stått på scen i mer än halva sitt liv. Hon har varit på en lång och intensiv musikalisk resa sedan svenska "Idol" 2008. 2010 vann hon Melodifestivalen med låten "This Is My Life" som hon tävlade i Eurovision Song Contest med. Låten blev nr. 1 på singel- och albumlistorna. Efter detta gav hon sig in i studion med sin drömproducent Larry Klein (Joni Mitchell, Tracy Chapman, Melody Gardot) - något som ledde till ett amerikanskt albumsläpp av Decca Records. Hon sålde platina och åkte på turné.

2019 var hon med i Melodifestivalen igen med låten "Ashes To Ashes" som nådde nr. 1 på den nationella radiolistan Svensktoppen och iTunes och blev en topp 10-hit på Spotify. Året därpå tävlade hon med låten "Kingdom Come" som nådde #1 på både den svenska airplay- och iTunes-listan och nådde en topp #5 på den svenska Spotifylistan. Ett par månader senare släppte Anna sin hitsingel "Thelma och Louise", en låt som senare kom med på Annas efterlängtade och mycket hyllade EP "Vera". Anna avslutade året med att släppa en ny julsingel, "It Never Snows In California".


Anna har lyckats kombinera sin artistkarriär med sina studier till legitimerad läkare och även arbetat som goodwillambassadör för FN i samband med sin karriär som artist. Anna tävlade som låtskrivare med Frida Greens bidrag "The Silence" i Melodifestivalen 2021. Samma år släppte Anna även den nya låten ''Grain Of Trust''. Hon släppte också en duett med den begåvade Tyler Rich som heter ''Bottom Of This Bottle''. 2022 tävlade Anna i Melodifestivalen med låten "Higher Power" som gick direkt till final. I november 2022 släpptes hennes jul-EP "Merry Christmas Everyone" och 2023 släppte Anna sin låt "How Do You Know" skriven tillsammans med Isa Molin som också producerade låten.

instagram-color-circle-outline
Facebook
Eventbrite