• HOME
  • MANAGEMENT
  • PUBLISHING
  • CONTACT

HANNES AITMAN

Facebook
instagram-color-circle-outline
Eventbrite

Hannes Aitman debuterade 2023 med den egenskrivna låten ”Dying For A Name” som uppmärksammats på flera håll. Musikjournalisten Jan Gradvall hyllade honom både i TV rutan på Nyhetsmorgon och i tidningen Dagens Industri. När Hannes släppte sin EPn med samma titel fick den 4 av 5 av Gradvall i DI med beskrivningen ”19-åriga Hannes Aitman från Västerås tog studenten i våras. Men skulle man spela upp hans musik och säga att han turnerade med med Johnny Cash på 1950-talet - eller kanske Chris Isaak på 1990-talet - skulle alla gå på det. Hans mörka röst, säkra gitarrspel och drivna låtskrivande har något universellt över sig.”


Hannes Aitmans kärlek till musik började tidigt. Efter att ha introducerats till artister som Springsteen, Johnny Cash och Bob Dylan, visste Hannes att Americana var genren närmast hjärtat och låtskrivandes utvecklades därefter. Hannes tror på att skriva musik som får människor att känna något inombords, vilket visar sig genom hans djupa texter och rörande melodier. Det organiska old-school soundet låter som om det är taget från en annan tidsera, men faktumet att Hannes är född på 2000-talet ger soundet sin säregna touch. Hannes skriver och spelar in alla demos själv, hemma i sitt sovrum med hjälp av garageband på sin telefon. Låtarna färdigställs sedan i en studio i Stockholm med flera musiker med målet att behålla soundet så live som möjligt. Karriären har bara börjat för Hannes och snart kan vi vänta oss ett debutalbum.


Musiken har redan streamats flera miljoner gånger och lagts till i tiotusentals spellistor. Han har även hamnat på topplistor som Spotifys Viral 50, Shazam top chart, Svensktoppen och svenska radiolistan.

 

 

Hannes Aitman