• HOME
  • MANAGEMENT
  • PUBLISHING
  • CONTACT

MELANIE WEHBE

Melanie Wehbe

Melanie Wehbe är en flerfaldigt guld- och platinabelönad sångerska och låtskrivare. Hon växte upp med musik i familjen och förstod tidigt innebörden och betydelsen av att ha musik i livet. Vid 14 års ålder började hon skriva låtar, något som snabbt blev det enklaste sättet för henne att uttrycka sig.
2022 släppte Melanie sin debut-EP 'Bloom' inklusive sex helt nya personliga ögonstenar. Hon förklarar EP:n som en musikalisk resa om att hitta självacceptans, hitta sin inre styrka och att blomma ut som person. Efter flera år som låtskrivare och bakgrundssångare trädde hon 2023 själv in på Melodifestivalens scen som artist i med sin låt "For The Show". ”Att våga vara sig själv och växa som person har varit grunden till hela mitt artisteri och det är just därför den här låten känns som en perfekt debut för mig i tävlingen och en stark uppföljare till  ’Bloom’."
Melanie Wehbes katalog som låtskrivare innehåller två låtar som blev nr 1 på Spotify och tre låtar som nådde nr 1 på radio. Hon har skrivit tre bidrag till Eurovision Song Contest – "Move" av The Mamas, "Love Is Forever" av Leonora och "Sand" av Saba. Hon har även skrivit två vinnarlåtar till svenska Idol.

Eventbrite
Facebook
instagram-color-circle-outline