• HOME
  • MANAGEMENT
  • PUBLISHING
  • CONTACT

TENNESSEE TEARS

Tennessee Tears

Tennessee Tears, som består av Tilda Feuk och Jonas Hermansson, är en svensk countryduo som har jobbat tillsammans i sju år. Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville och de har sedan dess rest tillbaka dit flera gånger för att både skriva och spela in musik.

"This marriage between Nashville and Sweden is gonna be a real eye-opener for people” säger Billy Burnette (Fleetwood Mac) om deras sound.

Tennessee Tears är den första kontrakteringen till Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens bolag Jimajomo. Bandet var också förband på Jills vårturné “Havanna Tour”.

"När Kattis, min turnéledare, presenterade Tennessee Tears för mig för första gången så kände jag direkt att den här duon har gjort sin resa och att jag kunde höra den i musiken; de berörde mig med sina röster och melodier. Jag ser så mycket fram emot att få följa dem och hoppas att deras publik kommer tycka lika mycket om den nya singeln som jag gör. Är så glad för denna begåvade duo och deras bidrag till countrygenren i Sverige,” säger Jill Johnson.

Tennessee Tears bildades 2014 i Stockholm och under ett par år mer eller mindre pendlade de mellan Sverige och Nashville. Idag har de sin bas i Åseda, Småland men ser hela Sverige som sitt arbetsfält. De har tidigare släppt ett antal singlar och har bl a samarbetat med musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley).

instagram-color-circle-outline
Facebook
Eventbrite